середа, 1 березня 2017 р.

ЯК ВИБРАТИ ПОСТІЛЬНУ БІЛИЗНУ?

 ХОРОШИЙ РАНОК ПОЧИНАЄТЬСЯ З НОЧІ.

 Якість сну в першу чергу залежить від вибору постільної білизни. Саме вона всю ніч буде контактувати з вашим тілом і зробить сон спокійним і комфортним або навпаки.
 
Людина близько третини свого життя проводить уві сні, а щоб сон був повноцінним, всі атрибути сну - від спальні до подушки і постільної білизни повинні бути обрані правильно. До цього вибору слід підійти з усією серйозністю, так як це одна з тих найважливіших дрібниць, від якої залежить здоровий відпочинок.




КРИТЕРІЇ ВИБОРУ ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ
  • По-перше, і це найважливіший критерій, постільна білизна має пропускати повітря і вологу, воно повинно "дихати" і вбирати піт. Простирадла і підковдри повинні бути з натуральних тканин, таких як бавовна, льон, шовк.
  • По-друге, постільна білизна потребує частого прання. Чим міцніша тканина, тим довше вона прослужить.
  • По-третє, якість барвників теж важливий фактор. Сумнівні барвники можуть викликати алергію. Не слід забувати, що постільна білизна стикається з тілом людини тривалий час.


 БАВОВНЯНА ПОСТІЛЬНА БІЛИЗНАПостільна білизна з бавовни найпопулярніша на сьогоднішній день. Тканини з бавовни, в залежності від технології бувають різні: бязь, сатин, ситець, батист, ранфорс, біоматін. З одного і того ж матеріалу отримують різні тканини, що відрізняються за якістю поверхні і щільністю. Чим щільніше переплетення ниток, тим довговічніша і міцніша постільна білизна.

Постільна білизна з тканини з щільним переплетенням бавовняних волокон зносостійке, воно легко витримає велику кількість прання. Бавовняні тканини відмінно вбирають вологу і пропускають повітря. Важливою перевагою також є той факт, що вони не накопичують статичної електрики.

ШОВКОВА ПОСТІЛЬНА БІЛИЗНАПостільна білизна з натурального шовку коштує дорого. Воно щільне, блискуче, приємне на дотик, добре пропускає вологу і повітря. Шовкова постільна білизна міцна, мало мнеться, може прослужити дуже довго при правильному догляді за ним. Оскільки виробництво натурального шовку дорогий процес, то і ціна тканин з нього досить висока.



ЛЛЯНА ПОСТІЛЬНА БІЛИЗНАПостільна білизна з льону відрізняється підвищеною міцністю, воно легко витримує численне прання, здатне прослужити багато років при постійній експлуатації. 


Льон - це добре відомий практичний і екологічно чистий матеріал, який не викликає алергію і відомий своїми антисептичними властивостями. Простирадла з льону здаються на перший погляд жорстким, але сон на них забезпечить відмінний відпочинок.

Завдяки хорошій теплопровідності лляної тканини, постільна білизна з цього матеріалу прекрасно зігріває в холодну пору року і забезпечує прохолоду в жарку погоду.


При вирощуванні льону (на відміну від бавовни) не проводиться обробка пестицидами. Отже, лляна білизна екологічна. Особливо, якщо віддати перевагу небіленими і нефарбованому льону.

Немає коментарів:

Дописати коментар