середа, 20 липня 2016 р.

Шторна тасьма - помічник у декоруванні штор


Кращим помічником для акуратного декорування штор і тюлі стане шторна тасьма.
Шторна тасьма - це стрічка з текстилю, яка прикріплюється до верхнього краю штори.
Від того, яку тасьму вибрати, буде залежати малюнок і товщина складок на шторі.
Правильно обрана тасьма надасть вишукане завершення стилю інтер'єру, завдяки цьому Ви підкреслите рисунок і фактуру тканини. Невдало ж підібрана тасьма зіпсує вигляд навіть дуже дорогим шторним тканинам.


Переваги її використання очевидні:

  • процес пошиття гардин та штор стане набагато простішим;
  • вона забезпечить гарну і рівномірне драпірування;
  • шторна тасьма зробить оформлення вікна більш привабливим;
  • позбавить від необхідності робити спеціальні петельки, щоб закріпити штори на карнизі;
  • допоможе легко відрегулювати довжину штор.

Звичайна збірка.
Тасьма дозволяє просто і красиво задрапірувати будь-яку тканину, що прекрасно виглядає на нестрогих шторах і шторах в стилі кантрі. Тканини потрібно в 1,5 -2 рази більше довжини карниза.




Променеві складки або тасьма "олівець".
Акуратна витончена драпірування хороша в будь-якому інтер'єрі. Ширину тасьми можна підібрати залежно від довжини і ваги штор - чим довше штора, тим ширше тасьма. Тканини потрібно в 2 - 2,5 або 3 рази більше довжини карниза (в залежності від виду тасьми).





Циліндричні складки і складання "келихи".
Дуже гарні для штор з важкої тканини або штор з підкладкою. Якщо штори не перекриваються, складки повинні сходитися посередині. Тканини потрібно в 3 рази більше довжини карниза.






Бантові складки.
Сувора тасьма підкреслює довжину штор. Складки добре виглядають на однотонній тканині, вони ідеальні для декорування на кріслах і на скатертинах. Тканини потрібно в 2,5 або 3 рази більше довжини карнизу.




Потрійні складки.
Тасьма добре драпірує тканину; випускається трьох розмірів. Підходить для тканин середньої тяжкості і легких тканин. Покладіть тасьму так, щоб складки були розміщені симетрично, на однаковій відстані від країв. Тканини потрібно в 2 - 2,5 або 3 рази більше довжини карнизу.






Збірки «Тюдор».
Цей варіант променевих складок ідеальний для пожвавлення однотонної тканини. Тканини потрібно в 2,5-3 рази більше довжини карниза.




Буфи.
Вони добре виглядають як на однотонних, так і на набивних тканинах. Буфами часто прикрашають прозорі і тюлеві фіранки. Тканини потрібно в 2 - 2,5 або 3 рази більше довжини карнизу.







Шторна тасьма - імітація люверсів.
Зазвичай шириною 10см, з виворітного боку через певну відстань розташовані широкі петлі на всю ширину тасьми, в які протягується труба. Тканини краще взяти в 2 рази більше ширини карниза.



Тасьма для штор призначена для формування верхнього краю, тому кінцевий результат збірки штор в значній мірі залежить від того, наскільки правильно вона підібрана.

Для тюлі або органзи рекомендується використовувати більш непомітні прозору тасьму, на щільну тканину гардин можна пришити звичайну шторну тасьму.

Наступний момент - визначення потрібної довжини тасьми.
Красиві складки можна отримати тільки в тому випадку, якщо правильно зібрати шторну тасьму. Щоб не помилитися з довжиною, купуючи стрічку, потрібно враховувати розміри карнизу і коефіцієнт збирання тасьми.

Також необхідно враховувати ширину тасьми. Широкі стрічки, висотою від 6 до 15 см, забезпечують формування чітких складок, але їх зовсім необов'язково використовувати для простих фіранок на дачі. В цьому випадку можна обійтися більш вузької 4-5 см. Зовсім вузька тасьма, як правило, виглядає не дуже естетично після складання, провисає верх штори.

Купуючи шторну тасьму, потрібно звертати увагу на її зовнішній вигляд і якість петель з виворітного боку. Рихлість і хвилястість матеріалу свідчать про низьку якість. Прозора тасьма для тюлі не повинна бути занадто жорсткою, "дротяною", інакше її дуже важко буде зібрати.

На шторній тасьмі краще не економити, від її якості залежить зовнішній вигляд штор і надійність кріплення до карнизу.
Як показує практика, найкраща шторна тасьма - від австрійської компанії Bandex.

Немає коментарів:

Дописати коментар